24H2 Challenge brengt rijden op waterstof dichterbij

24H2 Challenge brengt rijden op waterstof dichterbij

30 juni 2022 0 Door admin

Iedereen weet dat de energietransitie in volle gang is. Elektrisch rijden is allang geen toekomstmuziek meer. Wel leven er vragen; zowel bij publiek als bij het bedrijfsleven. Wat is de rol van waterstof als energiedrager in mobiliteit eigenlijk?

DE 24H2 CHALLENGE ZOEKT NAAR DE ANTWOORDEN

Naast elektrisch rijden op batterijen speelt ook waterstof als energiedrager een rol in de energietransitie. Zeker als het gaat om elektrisch rijden. In Nederland rijdt een groeiend aantal auto’s op waterstofelektriciteit. Hoeveel eigenlijk? En wat is de verwachting voor de komende jaren? Hoeveel tankstations zijn er eigenlijk al en hoeveel staan er op de agenda? Hoe kijkt de logistieke branche naar waterstof als aandrijfkracht? Hoe werkt tanken? 24H2 Challenge gaat voor je op zoek naar de antwoorden. De deelnemende Europese teams gaan het zélf ervaren.

WAAROM IS DE 24H2 CHALLENGE BELANGRIJK?

De Putter: “We willen op een uitdagende manier duidelijk maken wat de rol van waterstof in mobiliteit is en wat de ontwikkelingen zijn. Waterstof als energiedrager is zowel qua grondstoffenverbruik als vanuit economisch oogpunt efficiënt.” Peels: “Op deze manier draagt rijden op waterstof bij aan een schoner milieu. En daarmee komen we bij het belangrijkste doel: wijzen op hoe mooi onze wereld is en hoe zuinig we daar op moeten zijn.”

SCHRIJF JE NU IN!

Je vindt hier het programma van de 24H2 Challenge. Je kunt je ook direct jouw team inschrijven!