ADAC kiest voor Toyota Mirai

ADAC kiest voor Toyota Mirai

14 juli 2020 0 Door Arjan de Putter

Het wagenpark van ADAC Noord Beieren is een Toyota Mirai rijker. Deze regionale afdeling van de ADAC telt meer dan 1,1 miljoen leden en is gevestigd in Neurenberg. Ze beschikken nu naast andere emissieloze voertuigen ook over een waterstofauto.

“ADAC Noord Beieren positioniert zich hiermee als open voor technologie en wil dat ook in de prakijkt uitstralen”, stelt Thomas Dill, bestuurslid Transport, Technologie en Milieu bij ADAC Noord Beieren. “Dit is een van de redenen om naast batterij-elektrische auto’s ook voor waterstofelektrisch te kiezen.”

In de brandstofcel van de vierdeurs Mirai worden waterstof en zuurstof gebruikt om elektrische energie op te wekken om de 113 kW / 154 pk sterke elektromotor aan te drijven. Het aandrijfsysteem werkt lokaal volledig vrij van vervuilende stoffen: de Mirai stoot tijdens bedrijf alleen maar zuiver water uit.

Met één tank brandstof kan de Toyota Mirai een actieradius van ongeveer 500 km afleggen. Dit wordt mogelijk gemaakt door twee waterstoftanks die binnen drie tot vijf minuten bij de benzinepomp worden gevuld. Met deze geschiktheid voor lange afstanden is de Toyota Mirai een ideale aanvulling op de voertuiginventaris van ADAC Noord-Beieren Naast een bijdrage aan de bescherming van het milieu, kunnen de praktische eigenschappen van de brandstofcelaandrijving in het dagelijks leven worden getest.