Air Liquide helpt Daimler Truck met vloeibare waterstof

Air Liquide helpt Daimler Truck met vloeibare waterstof

25 mei 2021 0 Door Arjan de Putter

Air Liquide is door Daimler Truck AG geselecteerd om vloeibare waterstof te leveren en een verbeterd mobiel tanksysteem om de prototype brandstofceltrucks bij te tanken. Deze prototypes worden later dit jaar op de openbare weg getest.

Op basis van een bestaande technologie ontwikkelt Air Liquide een verbeterd mobiel tanksysteem om zware trucks op basis van vloeibare waterstof bij te vullen. Omdat de energiedichtheid van vloeibare waterstof hoger is dan die van gasvormige waterstof, kan hiermee de actieradius van de langeafstandstrucks verdubbelen  (tussen 1,7 en 2,5 keer meer dan 700 en 350 bar).

Deze service zal rechtstreeks worden ingezet op de testlocaties van Daimler Truck, terwijl de vloeibare waterstof wordt geproduceerd door Air Liquide in een van de weinige Europese installaties om vloeibare waterstof te maken.

Parallel aan dit project werkt Air Liquide samen in een grote industriewerkgroep aan de ontwikkeling van sLH2, “subcooled” vloeibare waterstof. Dat moet een nieuwe open en wereldwijde standaard voor het tanken van vloeibare waterstof worden.