Air Products plaatst in 2023 tankstation voor trucks in Rotterdam

Air Products plaatst in 2023 tankstation voor trucks in Rotterdam

6 mei 2022 0 Door Arjan de Putter

De meest duurzame manier om vrachtwagens te laten rijden is op groene waterstof. Maar dan moet je wel kunnen tanken. Air Products plaatst in 2023 een waterstoftankstation voor trucks in het Rotterdamse havengebied. Het is het resultaat van een samenwerking tussen Air Products, Schenk Transport en TNO.

CH2aRT

In het Clean Hydrogen and Road Transport Project worden waterstoftrucks en een openbaar waterstoftankstation ontwikkeld. Het project richt zich op het zware wegtransport en wordt gesubsidieerd door de DKTI-regeling Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het moet het grootste waterstof tankstation in Nederland worden. Bij de start zullen er drie waterstoftrucks van Air Products, Schenk Transport en andere early adopters uit het Rotterdamse Havengebied tanken.

Rollen

Air Products voorziet het tankstation van groene waterstof, Schenk Transport neemt het af om er trucks op te laten rijden en TNO monitort het hele project en gebruikt de verkregen inzichten voor de verdere ontwikkeling en toepassing van waterstof voor het zware wegtransport.