Aston Martin Executive ziet elektrisch rijden als onrealistische oplossing

Aston Martin Executive ziet elektrisch rijden als onrealistische oplossing

30 juni 2022 0 Door Wouter Doeven

Aston Martin Chief Creative Officer Marek Reichman heeft in een interview met Drive gezegd dat elektrisch auto’s niet het antwoord zijn op een CO2-neutrale toekomst. Hij heeft het over de lange oplaadtijden (alles boven vijf minuten is volgens hem te lang) en de problemen met de grondstoffen die nodig zijn voor de batterijen.

Reichman ziet de toekomst in waterstof en biobrandstof. Porsche houdt zich bezig met biobrandstof, en is daarin niet de enige. Door deze nieuwe technologieën komt er daarom volgens hem een Gouden Eeuw aan voor de autotechniek.

De reden dat de kritiek van Reichman serieus wordt genomen, is doordat hij een gerenommeerde en gerespecteerde autoriteit is in de auto-industrie. Hij is sinds 2005 het hoofd van design bij het Engelse Aston Martin, en heeft een enorme hoeveelheid kennis over dit onderwerp. Ook andere invloedrijke mensen twijfelen aan de toekomst van elektrisch rijden: Robert Wimmer, hoofd van Toyota’s onderzoeksafdeling naar energie en milieu, twijfelt aan elektrische auto’s. Ongeveer een jaar geleden wees hij erop dat EV’s enorme problemen zouden hebben om op te lossen, waaronder hoe zoveel voertuigen constant op te laden en hoe zoveel batterijen te produceren.

Het interview met Marek Reichman is hier te beluisteren.

Afb. Marek Reichman – Chief Creative Officer Aston Martin.