BMW levert iX5 waterstof vanaf 2022

Het is rondom auto's op waterstof stil geweest in Duitsland. Daimler besloot te stoppen met de ontwikkeling van de GLC F-cell en de focus te verleggen op bestelbussen en trucks op waterstof. Dat is iets dat ze samen met Volvo oppakken.

Tegelijkertijd wordt er fors geïnvesteerd door de EU in haar waterstofprogramma. In Duitsland wordt een netwerk van 400 waterstofstations uitgerold door H2.Live

Afgelopen week bezocht de Duitse Bundesminister Peter Altmaier het Waterstof Ontwikkelingscentrum van BMW om aandacht te vestigen op de samenwerking tussen BMW en Toyota. In 2022 wil BMW een versie van de X5 op de markt brengen met een aandrijflijn op waterstof. Duitsland wil € 7 miljard in de ontwikkeling van de nationale waterstofindustrie investeren. 

CEO Zipse van BMW werkt aan een plan om zo veel mogelijk varianten van deze auto te kunnen leveren. De auto's met batterij én verbrandingsmotor kunnen van dezelfde productielijn rollen.

Tags

(advertentie)

Reacties

admin

[…] aan verschillende Europese fabrikanten. Dat blijft niet beperkt tot personenauto’s (BMW), maar ook zware vrachtwagens, kleine bestelbussen, boten en bussen (bijvoorbeeld […]

Ingediend door admin op