BMW gelooft in waterstof

BMW gelooft in waterstof

25 april 2022 2 Door Arjan de Putter

Hoewel BMW nieuwe modellen als de BMW X5 Hybrid en BMW iX introduceert, is BMW er van overtuigd dat volledig elektrisch gaan niet de juiste keuze is. Het Beierse merk zet nog steeds erg in op waterstof.


Ondanks de bevestiging van zijn inzet voor waterstof, erkent BMW dat het een lang proces zou zijn om een ​​volledig productierijpe waterstofauto voor de wereldwijde markt te krijgen. De iX5 Hydrogen zal niet in massaproductie worden geproduceerd, althans niet in het begin. In plaats daarvan zal volgens BMW een kleine vloot waterstof-SUV’s toegankelijk worden gemaakt voor de media, VIP’s en geselecteerde consumenten

BMW beweert dat het vullen van de brandstofcellen van de waterstof X5 slechts 3-5 minuten duurt, maar dat is niet het probleem. Het probleem is het gebrek aan waterstofinfrastructuur.

BMW is van mening dat waterstof in de toekomst nuttig zal zijn voor auto’s voor lange afstanden. BMW zou een vloot waterstofauto’s kunnen opnemen in zijn eigen zakenreisinfrastructuur. Het valt nog te bezien hoe dit allemaal uitpakt voor BMW, en de volgende acties van het bedrijf zullen hoogstwaarschijnlijk worden bekendgemaakt vóór de lancering van de iX5 Hydrogen.

Bron: Energy News Agency