Bomen planten bij de Waterstof Challenge

Bomen planten bij de Waterstof Challenge

10 november 2021 0 Door admin

De Air Liquide 24 uur Waterstof Challenge belooft spektakel! Het evenement is de afgelopen jaren flink gegroeid, met naast edities in Nederland ook een Duitse en een Scandinavische versie. Komende vrijdag (12 november 2021) start om 13:00 de Nederlandse editie vanaf Hyundai dealer Van der Linden Groep in Waddinxveen. In deze editie gaan de deelnemers bomen planten en buizen opblazen onder het thema ‘Samenwerken’.

Over de 24 uur Waterstof Challenge

Tot het concept van de 24 uur Waterstof Challenge behoort dat de deelnemende teams punten krijgen per gereden kilometer, per tankstop en per bezocht land. Daarnaast verdienen ze punten door specifieke opdrachten op specifieke locaties te verrichten. Tijdens hun rit zijn ze online te volgen: zowel via een portal met een real time puntenstand als via hun social media kanalen.

Groei

Het evenement begon ooit als een leuk idee met zes waterstofauto’s in 2017. Al vrij snel kwam er een Duitse editie en afgelopen jaar vond ook de eerste Scandinavische variant plaats.

De groei van het evenement zit daarnaast in de contacten tussen de deelnemers en de partners van dit evenement. “We zijn uitgegroeid tot een groot Europees netwerkevent”, aldus Arjan de Putter, directeur Fast Concepts en initiatiefnemer van de 24 uur Waterstof Challenge. “En juist die verbinding vinden we heel belangrijk,” vult Wim Peels, General Manager Twinning Energy en medeorganisator, aan: “Waterstofmobiliteit realiseren kun je niet in je eentje, je moet elkaar weten te vinden en elkaar helpen.”

Bomen planten…

Door een samenwerking met een tuinfestival en een kwekerij krijgen de deelnemers bij de start een boom en een bijzondere opdracht mee: als ze deze boom planten kunnen ze een fors aantal punten verdienen. “Natuurlijk zit daar een mooie symboliek in,” zegt Peels, “maar ook een stukje trots: als deelnemer kun je daarna volgen hoe jouw boom groeit.”

In samenwerking met tuinfestival Gardenista komt er een speciale webpagina waar de geplante bomen gevolgd kunnen worden.

..en buizen opblazen

Bij de start krijgen de deelnemers ook een speciale kit mee van partner Swagelok Nederland. Dit bedrijf levert koppelstukken die geschikt zijn voor de hoge drukken die bij (waterstof-)gassen worden toegepast. Deelnemers moeten op de juiste manier een koppelstuk op een stuk pijp monteren. Op een testbank van Swagelok Nederland wordt de pijp op druk gebracht: als de pijp scheurt, is dat een teken dat het koppelstuk juist is gemonteerd. Is de proef goed uitgevoerd dan levert dat naast spectaculaire beelden ook weer punten op voor de deelnemers.

Meer informatie: