Bouw waterstoftankstations komt op stoom

23 januari 2023 Uit Door admin

De voortgang van de bouw van het aantal waterstoftankstations leek afgelopen jaar moeizaam te verlopen. 2023 is nog maar enkele weken oud en er komen berichten dat er flink wat stations in aanbouw zijn en binnenkort beschikbaar zijn. Een overzicht.

H2Point Roosendaal

Directeur Paul Smits werd geïnterviewd in De Stem. De bouw van het tankstation in Roosendaal heeft door verschillende redenen flinke vertraging opgelopen, maar medio maart is het station operationeel.

Greenpoint Dordrecht

Dit bedrijf komt met foto’s naar buiten waarop de bouwactiviteiten te zien zijn. In het verleden is april 2023 als datum genoemd waarop het station beschikbaar is. Greenpoint heeft ook een station in Nieuwegein in gebruik en produceert vanaf 2023 zelf groene waterstof. Deze wordt met speciale waterstoftrailers naar een landelijk netwerk van stations toegereden.

Fountain Fuel Amersfoort

Fountain Fuel werkt aan haar eerste ‘energiestation’ in Nederland. Hier kan men ofwel snelladen ofwel waterstof tanken. De tijd van fossiel is voorbij vinden ze bij Fountain Fuel. De ambities zijn hoog, voor 2030 wil men een netwerk van 50 energiestations in gebruik hebben. Als lokaties zijn Rotterdam en Nijmegen in beeld. De stations zullen herkenbaar zijn aan de opvallende luifel. Afgelopen week is deze luifel in Amersfoort geplaatst. Er is nog geen specifieke datum genoemd waarop het station beschikbaar is, maar wij gokken op mei 2023.

Overzicht tankstations

Check ons overzicht van waterstoftankstations en tankstations in aanbouw. We hebben ook een actueel overzicht van de stations die zijn aangesloten bij H2.live.

Omdat we veel vragen krijgen over waterstof tanken in het buitenland hebben we ook informatie opgenomen over stations die niet CEP-gecertificeerd zijn en dus niet zichtbaar zijn op het overzicht van H2.live. We houden ons altijd aanbevolen voor tips over nieuwe stations die nog niet op ons overzicht staan: redactie@h2rijders.nl.