Connexxion rijdt eind 2021 met twintig waterstofbussen

Connexxion rijdt eind 2021 met twintig waterstofbussen

5 juni 2020 0 Door Edo Smit

Het Nederlandse bedrijf Connexxion heeft twintig waterstofbussen besteld bij de Poolse busfabrikant Solaris. Deze twintig exemplaren worden eind 2021 ingezet rondom het concessiegebied Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee en sluit aan bij de ambitie van de provincie Zuid-Holland om te investeren in het verduurzaming van transport.

 “Het wordt steeds drukker op onze wegen. Omdat wij de gezondheid van de reizigers en onze inwoners belangrijk vinden, is het schoner maken van de lucht met de komst van deze bussen een mooie stap vooruit”, vertelt Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer in Zuid-Holland.

Waterstof tankstations
In de buurt van het bus depot in Heinenoord wordt een nieuw station gebouwd. De provisie heeft de ambitie om ook auto’s op korte termijn daar te laten tanken, zodat het gebruik van waterstof door andere sectoren ook gestimuleerd wordt. Het bijvullen van waterstof kost weinig tijd en is best handig, en verschilt niet veel van het bijvullen van een voertuig met benzine volgens Solaris.

Modern en goed uitgerust. 
Alle bussen worden voorzien van 37 zitplaatsen en zijn uitgerust met een lage instap. Verder krijgen alle bussen airconditioning, USB-laadpunten, duidelijke informatiedisplays en plek voor een rolstoel. Voor de veiligheid worden alle bussen voorzien van spiegels met camera’s, zodat de chauffeurs geen last meer hebben van dode hoeken.