Daimler Truck en Volvo Group werken samen in cellcentric

Daimler Truck en Volvo Group werken samen in cellcentric

2 maart 2021 0 Door Arjan de Putter

Daimler Truck AG en Volvo Group hebben op 1 maart de transacties afgerond in verband met de eerder aangekondigde joint venture. Volvo Groep neemt daarbij een 50% belang in het bestaande Daimler Truck Fuel Cell Gmbh. Daarvoor betaalde Volvo Groep ongeveer 600 miljoen euro in cash. 

De ambitie is om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van brandstofcellen om daarmee een belangrijke stap zetten voor een klimaatneutrale wereld en voor duurzaam transport in 2050. De samenwerking van Daimler Truck AG en de Volvo Group heeft ook een naam: cellcentric GmbH & Co. KG. 

De joint venture ontwikkelt, produceert en vercommercialiseert brandstofcel systemen voor heavy duty trucks en andere toepassingen. Binnen drie jaar wil men klanten laten testen om na 2025 de aandrijflijnen daadwerkelijk in productie te nemen.

Volvo Group en Daimler Truck AG mogen dan een gelijk belang hebben in deze joint venture, maar ze blijven elkaars concurrenten op alle andere gebieden zoals voertuig technologie en de integratie van de brandstofcellen in de trucks.