DATS 24 opent tankstation in Wilrijk

DATS 24 opent tankstation in Wilrijk

31 mei 2022 2 Door Arjan de Putter

België is sinds 30 mei 2022 weer een tankstation rijker: DATS 24 opende het tankstation in Wilrijk. De opening van dit tankstation, langs de A12, is meteen het startschot voor de opening van vijf andere waterstoftankstations in België.

DATS 24 opende al eerder een tankstation in Halle. Daarnaast heeft Air Liquide een station in Zaventem en opende CMB.TECH een station in Antwerpen. Bij het station in Wilrijk, pal naast het pand van Cardoen, is een aantrekkelijke lokatie voor bedrijven en particulieren in Antwerpen. Het is ook de bedoeling dat hier vuilniswagens waterstof komen tanken. Dat is een belangrijke doelstelling voor de Stad Antwerpen in haar mobiliteitsdoelstellingen.

Pionier

Naast Wilrijk opent DATS 24 de komende maanden nog tankstations in Haasrode, Erpe-Mere, Ollignies en Herve. Daarmee loopt DATS 24 zonder twijfel in België ver voorop. Ze beschouwen zichzelf als pionier

Colruyt Group geeft ons de ruimte om die pioniersrol op te nemen, en dat is vrij uniek. We hebben ook partners samengebracht om actief werk te maken van de transitie. In het kader van waterstofmobiliteit lanceerden we samen met andere waterstofpioniers Toyota, Hyundai en ALD Automotive een interessante leasingformule voor bedrijfsvloten. Dit moet de bedrijven helpen de transitie in te zetten

Raf Flebus – Business Unit Manager DATS 24

Om dit te bereiken werkt DATS 24 samen met een aantal partners. Eén daarvan is WaterstofNet, dat de waterstofindustrie in Vlaanderen en Zuid-Nederland verenigt in de Waterstof Industrie Cluster.

“Er is een versnelling nodig om de maatschappij in beweging te krijgen richting nuluitstoot. Groene moleculen zoals waterstof zullen een cruciale rol spelen om iedereen mee te krijgen. Vandaar dat we gezorgd hebben dat dit DATS 24-waterstofstation, toch wel een pittige investering, medegefinancierd werd binnen het programma Waterstofregio 2.0 van Interreg Vlaanderen-Nederland.”

Adwin Martens – Managing Director van WaterstofNet
Afb. Feestelijke opening van het tankstation in Wilrijk