Drentse gemeente Noordenveld krijgt subsidie van 200.000 euro voor waterstofvrachtwagen

Drentse gemeente Noordenveld krijgt subsidie van 200.000 euro voor waterstofvrachtwagen

29 juni 2020 0 Door Edo Smit

De Drentse gemeente Noordenveld neemt als eerste een waterstof aangedreven vuilniswagen in dienst. Hiervoor krijgt de gemeente een Europese subsidie van €200.000 toegewezen. Het is de bedoeling dat de vuilniswagen eind 2021 in gebruik is genomen.

De gemeente Noordenveld doet mee aan een Europees project op het gebied van duurzame vuilniswagens, Refuse Vehicle Innovation and Validation in Europe (REVIVE). Het doel van REVIVE is het versnellen van de verduurzaming op het gebied van afvalinzameling op waterstof. Ook de gemeentes Amsterdam, Groningen en Breda doen mee aan het project.

Koploper waterstof
“Dit is weer een stap in de verduurzaming van onze gemeente, in dit geval bij het ophalen van ons afval. Waterstofvoertuigen hebben geen uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en zijn bovendien stiller dan een door diesel aangedreven vuilnisauto.” verteld wethouder Jeroen Westendorp, die blij is met de ontwikkelingen. Volgens de gemeente past dit project perfect in de ontwikkeling van Noord-Nederland om koploper te zijn op het gebied van waterstof.