Duitse overheid investeert in 800 Hyundai Nexo’s

Duitse overheid investeert in 800 Hyundai Nexo’s

14 februari 2022 1 Door Wouter Doeven

Allane Mobility Group heeft €11,4 miljoen gekregen van de Duitse overheid om te investeren in 800 nieuwe Hyundai NEXO’s, om het duurzame en klimaatvriendelijke waterstof te promoten onder leasende klanten. Dit is onderdeel van een deal met Hyundai.

Allane SE is een marktleider op het gebied van verkoop van nieuwe voertuigen en specialist in de leases-services van grote wagenparken. De subsidie van het Nationaal Innovatieprogramma Waterstof- en Brandstofceltechnologie (NIP) van het Bondsministerie voor Digitaal en Transport (BMDV) zorgt voor een aftrek van €14.299 per auto, waardoor deze voor €719 per maand te leasen is. De auto’s zijn volledig uitgerust en in drie tot vier weken leverbaar.

Signaal aan de markt

Donglim Shin, CEO van Allane SE is blij: “We zijn verheugd dat de regering onze ambities op het gebied van duurzame mobiliteit met zo’n groot bedrag ondersteunt. Dit maakt ons trots en is tegelijkertijd een bewijs van het vertrouwen in onze capaciteiten als aanbieder van integrale mobiliteitsoplossingen. Samen met Hyundai en het Duitse Hyundai-dealernetwerk willen we bijdragen aan het tot stand brengen van alternatieve technologieën voor het rijden en het aanzienlijk milieuvriendelijker maken van individuele mobiliteit.”

Kurt-Christoph von Knobelsdorff, algemeen directeur van de Nationale Organisatie Waterstof- en Brandstofceltechnologie (NOW GmbH): “Er zijn meer wegen die naar klimaatneutraliteit in de transportsector leiden. Wanneer een bedrijf als de Allane Mobility Group tot 800 exemplaren van de Hyundai NEXO op de markt brengt, geeft dit een sterk signaal aan de markt en toont het aan dat de brandstofcel perspectief heeft in mobiliteit, ook in personenauto’s.”

Doelstellingen

De Hyundai NEXO is momenteel het paradepaartje van Hyundai, dat al 20 jaar bezig is met het ontwikkelen van waterstoftechnieken. De auto kan worden vol getankt in vijf minuten, en heeft een bereik van 756 kilometer.

Allane Mobility Group is als leverancier van mobiliteitsoplossingen zich bewust van zijn verantwoordelijkheden voor het beschermen van het milieu, en heeft zich daarom als doel gesteld om continu de gemiddelde CO2-uitstoot te verlagen. Om dit waar te maken, worden er constant nieuwe technieken aan het wagenpark toegevoegd.