Duitsers zien brandstofcel als toekomst

Duitsers zien brandstofcel als toekomst

1 maart 2022 1 Door Arjan de Putter

Volgens een onderzoek van de Duitse site Mobile.de ziet de Duitse consument een waterstofbrandstofcel als dé aandrijflijn van de toekomst. 32,0% van de 2.084 respondenten koos voor waterstof. 14,8% gelooft in de batterijelektrische auto, op de voet gevolgd door de benzineauto (13,9%). Hybride (11,5%) en diesel (5,8%) scoren lager. Helemaal kansloos – volgens dit onderzoek – zijn gassen (CNG/LNG): 1,8% gelooft daar in.

De uitkomst mag opvallend worden genoemd. Het aantal waterstofauto’s in Duitsland bedraagt slechts 1.400 (tegenover ruim 500 in Nederland). Wél is het zo dat er een actie is gestart om 800 nieuwe waterstofauto’s aan het Duitse wagenpark toe te voegen.

Infrastructuur

Duitsland begon als eerste aan een infrastructuur van waterstoftankstations. Er ligt inmiddels een dichtvertakt netwerk, dat echter nog steeds flink moet doorgroeien.

Kanttekening

Als we de uitslagen van dit onderzoek optellen komen we op 80%. Wie meer over het onderzoek wil weten verwijzen we door naar 24auto.de. Daarom hebben we een poll georganiseerd op onze LinkedIn-pagina. Vul jij hem ook in?