Eerste 20 Hyzon trucks op Nederlandse wegen

Eerste 20 Hyzon trucks op Nederlandse wegen

21 mei 2021 0 Door Arjan de Putter

Op donderdag 20 mei hebben de Nederlandse transportfirma’s Jan Bakker Transport en Millenaar en Van Schaik Transport hun handtekening onder een koopovereenkomst met Hyzon Motors Europe geplaatst. Zij bestellen elk 10 waterstoftrucks. De eerste drie worden in september al geleverd.

Jan Bakker Transport is gevestigd in Hattemerbroek en saillantdetail: aan de Duurzaamheidsstraat nummer 78. Het bedrijf startte in 1985 met fouragehandel. Daar kwam later mesthandel bij en nog later de handel in aardappelen. Al die producten moesten worden vervoerd en zo ontstond de transporttak. Het terrein waar ze gevestigd zijn is een mobiliteitscentrum met een eigen tankstation, wasstraat en een bandencentrum. Deze zijn voor iedereen toegankelijk. Het is ons nog niet bekend hoe de trucks hier van waterstof worden voorzien. Meer informatie volgt later.

Millenaar en Van Schaik Transport zijn gevestigd in Oude Meer, onder de rook van Amsterdam. Daar zijn inmiddels meerdere tankstations in de omgeving, waarbij de drie in Amsterdam (OrangeGas (OG), Shell en Holthausen) het meest relevant lijken. Millenaar en Van Schaik hebben ook een focus op duurzaamheid. In 2019 namen ze al de eerste HVO-trucks af. Millenaar en Van Schaik richten zich op de wegenbouw. Wie oplet ziet hun gele trucks vaak bij bouwprojecten.

De ondertekening vond op feestelijke wijze plaats bij de Hyzon fabriek in Winschoten.