Element 2 en Riversimple kondigen samenwerking aan

Element 2 en Riversimple kondigen samenwerking aan

6 juli 2022 0 Door Arjan de Putter

Het Britse Element 2 en het eveneens Britse Riversimple hebben op 5 juli een Letter of Intent ondertekend waarin Element 2 het beheer van het tankstation van Riversimple in Abergavenny, Wales overneemt.

Het doorkijkje, volgens H2 View, is dat Element 2 de waterstof, opslag en dispencers levert aan klanten van Riversimple.

Element 2

Dit bedrijf richt zich op het CO2 neutraal maken van het Britse transport met behulp van waterstof. Daarvoor willen ze in 2027 een netwerk hebben met 800 stations in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Riversimple

Riversimple heeft een uitgesproken en afwijkende kijk op de auto van de toekomst. Dat komt ook tot uiting in hun business model: ze blijven eigenaar van de auto’s. Hun klanten betalen een maandelijks bedrag om de auto te mogen gebruiken. Ook kosten van onderhoud, verzekering en brandstof (waterstof) zijn daarin opgenomen.

Riversimple Rasa

De Riversimple Rasa is een stadsauto voor twee personen, met een topsnelheid van 60 mijl per uur (bijna 100 km/h), een acceleratie van 0-60 mph in 9,7 seconden en een bereik van 300 mijl (ongeveer 480 kilometer). Op dit moment vind een BETA Test plaats. Volgens eerdere prognoses komt de auto in 2023 op de markt.