Everfuel opent nieuw  waterstofstation in Noorwegen

Everfuel opent nieuw waterstofstation in Noorwegen

1 juli 2021 0 Door Arjan de Putter

Het eerste waterstofstation van Everfuel in Noorwegen opent op 1 juli en is voor Everfuel het begin van een landelijke ontwikkeling in Noorwegen.

Het nieuwe station  is  al een paar weken open en presteert nu met een bevredigende  regelmaat,” zegt Helge Skaarberg Holen, verantwoordelijk voor business development van Everfuel Noorwegen. Holen is blij dat het nu zij nu waterstof kunnen aanbieden bij Hvam ten noorden van Oslo.

De opening markeert het begin van een landelijke ontwikkeling langs de belangrijkste transportcorridors in Noorwegen in de komende jaren, die parallel plaatsvindt met vergelijkbare ontwikkelingen in Zweden en Denemarken. Het volgende station zal in de tweede helft van 2021 in Åsane bij Bergen  worden geopend. Vervolgens start een station bij Alna in Oslo met het vullen van zowel vrachtwagens, bussen en personenauto’s in juli 2022. Er wordt ook gewerkt aan de mogelijkheid voor personenauto’s nog voor de jaarwisseling te openen.

Everfuel kondigde eerder een samenwerking aan met Toyota Norway en Cabonline Group in de Scandinavische landen – waar Norgestaxi deel van uitmaakt. Samen is het doel om groene waterstof te gebruiken als de belangrijkste emissievrije brandstof van de transportsector. Toyota en Everfuel richten zich op taxi-eigenaren die de belang hebben bij op hoge bedrijfstijd, lange afstanden en een goede operationele economie in het kader van de emissievrije eisen in Oslo.