Gaat Hyundai racen op vloeibare waterstof?

Gaat Hyundai racen op vloeibare waterstof?

30 april 2021 0 Door Arjan de Putter

Caradvice slingerde enkele dagen geleden het nieuws de wereld in dat Hyundai een waterstof supercar overweegt en dat sommige N models worden geëlektrificeerd. Bij het artikel staan – hele fraaie – afbeeldingen die we herkennen van de Hyundai N2025 Vision Gran Turismo.

Dit model is gemaakt als inspiratie voor de N, de sportieve modellen van Hyundai, en is gemaakt ter ere van het 50-jarig bestaan van Hyundai. In 2017. Het concept in het kort: ‘eindeloos veel plezier op kronkelige wegen.’.

In deze video ligt Hyundai het concept toe.

{“preview_thumbnail”:”/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/sL8nRHNl9Jc.jpg?itok=MCTNEQCl”,”video_url”:”https://youtu.be/sL8nRHNl9Jc”,”settings”:{“responsive”:1,”width”:”854″,”height”:”480″,”autoplay”:1},”settings_summary”:[“Ingesloten video (Responsive, automatisch spelen).”]}

Zoals je in bovenstaande video zag, zit er centraal in de bolide een flinke tank met vloeibare waterstof. En die video dateert uit 2017. Dat Hyundai ‘visie’ heeft is duidelijk:

Ook de prototypes van Hopium en de Hyperion vallen in de smaak bij het publiek. Wie droomt er stiekem niet van om in een straatversie van de N2025 Vision Gran Turismo te kunnen rijden? Zou 2025 een hint zijn voor de marktintroductie…?