GAC introduceert Aion LX

GAC introduceert Aion LX

4 augustus 2020 0 Door Arjan de Putter

Het Chinese Guangzhou Automobile Group introduceert de Aion LX FCEV. Specificaties: 150 kW/350Nm en een actieradius van 500 km (tankinhoud 5,2 kg).

Op de GAC Tech Day werd bekend gemaakt dat de GAC Group een waterstofvariant gebouwd heeft op basis van de Aion LX BEV. De Aion-lijn moet het elektrische visitekaartje worden van deze autoreus. De Aion is vanaf in 2021 leverbaar in Israel.

Wie het interieur goed bekijkt ziet dat de Aion op het hogere segment is gericht: het ademt een en al luxe. Prijzen zijn nog niet bekend en evenmin is bekend of de auto in Nederland op de markt komt.

De GAC Group mag in Nederland minder bekend zijn, het is een gigant met 800.000 werknemers en is wereldwijd de 10e autofabrikant. Per jaar bouwen ze zo’n 2,5 miljoen voertuigen.

Dit model is een grote stap voorwaarts in het innovatieproces van GAC. Het GAC Research Instituut heeft 14 jaar ervaring met productontwikkeling en technische innovatie. De groep telt momenteel 4.300 internationale R&D medewerkers. In 2019 stonden de GAC onderzoeks- en technologiecentra zesde overall op de Chinese ranglijst en eerste binnen de automotive industrie.