Gasunie overall winnaar 24H2 Challenge

Gasunie overall winnaar 24H2 Challenge

16 november 2022 Uit Door Arjan de Putter

Van vrijdag 11 op zaterdag 12 november voerden 12 teams in waterstofauto’s een felle strijd met elkaar. Ze hadden 24 uur de tijd om zoveel mogelijk punten te verdienen voor gereden kilometers, tankbeurten, bezochte landen én correct uitgevoerde opdrachten op specifieke lokaties. Na 24 uur was er een afgetekende winnaar: het team The Fast & Hydrofurious van Gasunie. Ze hadden met bijna 19.000 punten een flinke voorsprong op de andere teams.

Door half Europa

Tijdens deze 24 uur werden landen in half Europa bezocht: naast Nederland: België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Denemarken. Opvallend was een bezoek aan Praag, waar nog geen waterstoftankstation is. Ook die lokatie is probleemloos bezocht, want alle teams waren keurig op tijd bij de finish op het terrein van Twinning Energy in Maarn.

Exposure

De meeste punten waren te verdienen door het uitvoeren van creatieve opdrachten: het spotten van de rode vrachtwagens van Vos Transport (dat onlangs de eerste twee waterstoftrucks heeft besteld) en het interviewen van ondernemers over hun waterstofprojecten. Dat leverde een uitgebreide en interessante tijdlijn op.

Terugkijken mogelijk

Via het portal ElektriciTijdrit zijn de gereden routes, de gescoorde punten én alle gemaakte foto’s en video’s terug te vinden. Dat lijkt ons niet alleen voor deelnemers interessant, maar ook voor andere geïnteresseerden in de waterstoftransitie.