General motors zet ontwikkeling waterstof op een laag pitje

General motors zet ontwikkeling waterstof op een laag pitje

17 juli 2020 0 Door Edo Smit

Het Amerikaanse automerk General Motors (GM) ziet voorlopig af van de ontwikkeling van waterstoftechnologie voor de consument. Dane Parker, duurzaamheidstopman bij General Motors, heeft dit donderdagavond gezegd tijdens een bespreking van het duurzaamheidsrapport van het bedrijf. “General Motors heeft niet financiële middelen om zowel waterstof als elektrische auto’s voor de consumentenmarkt”, aldus Dane Parker.

General Motors introduceert binnenkort een nieuwe generatie elektrische modellen. De eerste modellen die op de planning staat zijn de Cadillac Lyric en een nieuwe hummer, beide volledig elektrisch. Ook zijn ze bezig met de ontwikkeling van een volledig elektrische pick-up. De ontwikkeling van waterstoftechnologie stopt overigens niet in zijn geheel, maar de focus ligt op elektrische voertuigen momenteel.

GM verwacht dat de waterstoftechnologie toegepast kan worden in militaire voertuigen, vrachtwagens en bedrijfswagens. Verschillende andere merken, zoals Hyundai en Toyota, zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van waterstofauto’s. BMW komt voor het einde van het decennium met een waterstof aangedreven auto.