16 mei 2022 0

Beelden eerste Nikola van de band

Door admin

In december 2021 rolde de eerste Nikola van de band in de Nikolafabriek. Een bijzondere prestatie te meer daar de bouw van de fabriek zelf pas twaalf maanden daarvoor was begonnen. Alleszins begrijpelijk dat de medewerkers trots waren en dat het een emotioneel moment was voor de oprichters. Hoe gaat het met Nikola?

13 mei 2022 1

Eerste meters waterstof truck Anglo American

Door Arjan de Putter

De enorme trucks van Anglo American gebruiken zo’n 2.500 tot 3.000 liter diesel per dag. Daar wil dit bedrijf vanaf. Ze bouwden zelf een truck om. De groene waterstof maken ze zelf (1,4 ton per dag). Na 2 jaar voorbereiden rijdt de eerste truck zijn eerste meters (video).

12 mei 2022 0

Horizon Hydrogen Grand Prix

Door admin

Op 4 juni wordt een toertocht met waterstofauto’s voor ondernemers georganiseerd. Dat is tegelijkertijd met de Horizon Hydrogen Grand Prix in Assen. Voor ondernemers zonder waterstofauto zijn er een beperkt aantal waterstofauto’s beschikbaar (op=op)

9 mei 2022 0

MAN bouwt FCEV Truck

Door Arjan de Putter

MAN ontwikkelt samen met Bosch, Faurecia en ZF een brandstofceltruck. Vanaf 2024 zal deze een jaar lang in de praktijk getest worden door een vijftal Beierse transporteurs.

4 mei 2022 0

Keyou toont bus en truck met waterstofmotor

Door Arjan de Putter

Het Duitse Keyou toonde in april 2022 een 18 tons truck en een stadsbus van 12 meter die aangedreven worden door een waterstofmotor. De motor is gebaseerd op het blok van een dieselmotor. Aan die basis is het ‘Keyou-inside’-systeem toegevoegd. Daardoor heeft deze verbrandingsmotor geen uitstoot.