Honda herstart productie FCEV in 2024

Honda herstart productie FCEV in 2024

5 december 2022 Uit Door Arjan de Putter

Vorig jaar liet Honda weten te stoppen met de productie van de Clarity. Onlangs liet Honda weten dat hun Performance Manufacturing Center in Ohia in 2024 start met de productie van een FCEV. Over het model zijn ze nog onduidelijk, behalve dat deze gebaseerd zal zijn op de CR-V.

Afb. De Honda CR-V

Honda vermeldt dat deze FCEV een plug-in-functie heeft. Dat is dan het eerste productievoertuig van Noord-Amerika dat dat heeft. Wij kennen het systeem al van de Mercedes GLC F-cell.

PMC

Het Performance Manufacturing Center blinkt uit in de productie van kleine volumes. Sinds de opening in 2016 is de PMC verantwoordelijk voor de productie van de Acura NSX-supercar, meerdere Acura PMC Edition-voertuigen (waaronder TLX, RDX en MDX) en Honda Performance Development-raceauto’s. Omdat er voor een FCEV andere montageprocedures zijn, kiest Honda voor productie bij dit PMC. Deze aanpak weerspiegelt de brede rol die Honda’s fabriek in Tochigi, Japan speelde bij de productie van zowel de originele NSX-supercar vanaf 1989 als later de Honda FCX Clarity FCEV in 2008.

Afb. Het Performance Manufacturing Center van Honda in Ohio.

“Onze medewerkers van het Performance Manufacturing Center hebben echt genoten van de kans om met succes verschillende speciale voertuigen op de markt te brengen”

Gail May, fabrieksleider PMC

“Deze faciliteit is perfect voor de productie van een nieuw Honda elektrisch voertuig met brandstofcel, aangezien onze capaciteit voor kleine volumes ons in staat stelt om de vaardigheid en expertise van ons team echt te benutten om hier in Noord-Amerika hoogwaardige emissievrije voertuigen te produceren.”, aldus Gail May, fabrieksleider van PMC.