Hopium beloond met staatskwalificatie voor Young Innovative Company

Hopium beloond met staatskwalificatie voor Young Innovative Company

14 februari 2022 0 Door Wouter Doeven

Hopium, de Franse producent van high-end waterstof personenauto’s (sedans), heeft de staatskwalificatie voor Young Innovative Company gekregen. De door het ministerie van Hoger Onderwijs, Onderzoek en Innovatie uitgegeven kwalificatie is een beloning voor onafhankelijke bedrijven die een aanzienlijk deel van hun middelen in onderzoek en ontwikkeling investeren.

Olivier Lombard, CEO en oprichter van het bedrijf, is trots op de status: “Het is een bevestiging van het innovatieve karakter van onze activiteiten. Onze investeringen in onderzoek en innovatie zorgen voor een antwoord op problemen zoals rijplezier, hoge prestaties en  respect voor de natuur. Het is een beloning voor Hopium’s team, ingenieurs en onderzoekers, welke dag in dag uit werken aan ’s wereld eerste sedan.”

Luxueuze sedans

In 2025 wil Hopium hun sedan Māchina op de markt brengen, de eerste luxueuze waterstofauto. In juni 2021 werd het eerste rijdende prototype gepresenteerd, en sindsdien is er een technische ontwikkeling geweest door verbeteringen op basis van de prototypes door te voeren. Er is nog weinig bekend over het model, maar Hopium heeft aangegeven dat het een vermogen heeft van 368 kW, een bereik van 1.000 km en tanken slechts drie minuten kost.

Om dit waar te maken, moet het bedrijf groeien van 60 naar 100 werknemers. Dit jaar wil Hopium een Research & Development Centre bouwen in Frankrijk, wat het vlaggenschip van onderzoek naar waterstofmobiliteit moet worden.

Lombard

Olivier Lombard is de jongste winnaar van de 24 Hours of Le Mans, en oprichter van Hopium. Lombard heeft 7 jaar in waterstofraceauto’s gereden, wat hem erg ervaren maakt met waterstofauto’s. De transportsector is verantwoordelijk voor 20% van de uitstoot van broeikasgassen en Hopium wil dat graag reduceren.