Hopium haalt € 6M op bij beleggers

Hopium haalt € 6M op bij beleggers

26 augustus 2021 0 Door admin

Hopium, het Franse luxe merk van waterstofauto’s, meldt een succesvolle kapitaalinjectie van € 6 miljoen door een besloten kring van investeerders. Olivier Lombard, de oprichter en CEO van Hopium, verklaarde bij deze gelegenheid  “Hopium zet vastberaden de ontwikkeling van de eerste high-end Franse sedan op waterstof voort. De presentatie van het Alpha 0-prototype op 16 juni, behaald in recordtijd, is een eerste essentiële mijlpaal in onze roadmap die moet leiden tot de toekomstige commercialisering van de Hopium Machina. We zijn trots om dit ambitieuze project te delen met onze teams, onze partners en onze aandeelhouders, die we hartelijk danken voor hun vertrouwen.

Wie zich wil verdiepen in de aandelenstructuur van Hopium kan dat doen op de website van Hopium.

Over Hopium

Hopium is opgericht door Olivier Lombard, de jongste winnaar van de 24 uur van Le Mans ooit. Hopium bouwt high-end waterstof voertuigen als een uitvloeisel van zijn ervaringen op racecircuits.

Olivier Lombard racete gedurende zeven jaar met waterstofaangedreven racewagens, wat hem op dit gebied de meeste ervaren coureur ter wereld maakt.

Hopium ziet racen als een laboratorium in de buitenlucht waar nieuwe mobiliteitsoplossingen kunnen worden uitgeprobeerd. Omdat de transportsector verantwoordelijk is voor 20% van de uitstoot van broeikasgassen, zien zij zichzelf als een belangrijke speler in de klimaatverandering.