Hopium Machina

Hopium Machina

21 januari 2021 1 Door admin

De Franse coureur Olivier Lombard heeft de Hopium Māchina gepresenteerd, die de eerste luxe auto op waterstof ter wereld wil worden.

Aangekondigd als een “echte technologische doorbraak”, is de Māchina een gestroomlijnde sedan met opvallende koplampen, een uitstekende neus en een lagere inlaat in mesh-stijl.

De avant-gardistische styling gaat verder terug, aangezien het model een vloeiende carrosserie heeft, aerodynamische wielen en wat lijkt op verzonken deurgrepen. De Māchina heeft ook een zwierige voorruit, gespierde achterste heupen, een panoramisch glazen dak en wat we aannemen zijn zijspiegels voor videocamera’s.

De achterkant heeft een verzonken kofferbak die zich boven een geventileerde fascia bevindt. Het model heeft ook stijlvolle achterlichten en ventilatieopeningen die waarschijnlijk voorkomen dat lucht zich ophoopt in de achterwielkasten.

Er is op dit moment nog weinig bekend over de auto, maar Hopium zei dat hij 493 pk (368 kW / 500 pk) zal hebben en een actieradius van 1000 km. Omdat het op waterstof werkt, duurt het bijtanken slechts drie minuten.

Het bedrijf zei ook dat de Māchina CO2-neutraal zal zijn en “prestatie, connectiviteit, veiligheid en ergonomie” zal combineren. Hopium zei verder dat het model “unieke luxe en een sportief interieurontwerp” zal hebben.

Het eerste prototype van het bedrijf zal naar verwachting binnen een jaar worden onthuld en de productie begint tegen 2026. Dat is een eind weg, maar Hopium zei dat de Māchina in Frankrijk zal worden gebouwd en wordt aangeboden in verschillende markten, waaronder China, Europa, Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Aanvullende details zijn beperkt, maar Lombard richtte eerder dit jaar de Hydrogen Motive Company op en Hopium is hun autodivisie. HMC wil een leider worden op het gebied van waterstoftechnologie en is van plan “betrokken te raken bij innovatieve projecten die zullen leiden tot een op waterstof gebaseerde samenleving.” Een deel van deze inspanning omvat de lancering van Hopium, die ze factureerden als hun ‘eerste bepalende stap’.