Hopium toont interieur

Hopium toont interieur

20 juni 2022 0 Door Arjan de Putter

Een jaar na de presentatie van het eerste rijdende prototype Hopium Machina, onthult de Franse fabrikant van hoogwaardige sedans op waterstof vandaag zijn conceptauto, Hopium Machina Vision, en toont voor het eerst beelden van het interieur.

Het ontwerp van Félix Godard, die eerder voor Porsche, Tesla en Lucid werkte, moet de toekomst van de relatie tussen mens en machine verbeelden.

Het display toont informatie over de volledige breedte. Wat opvalt is dat het ook door de passagier te bedienen is.

Ook achterin is het goed toeven: passagiers hebben veel ruimte en kunnen genieten van prachtig uitzicht door het zonnedak.

Alle materialen die voor het interieur zijn gebruikt, zijn van de hoogste kwaliteit zodat het voertuig langdurig zijn schoonheid kan behouden. Deze materialen zijn afkomstig uit Europa om hun impact op het milieu te verminderen.

Het model gaat in première op de Autosalon van Parijs in 2022, van 17 tot 23 oktober.

Een leuk detail dat ons opvalt is dat in onderstaande video er voor de verandering geen man achter het stuur zit. In de vormgeving van het interieur herkennen wij een zekere Franse school en dat mag worden opgevat als een compliment.

De Hopium Machina krijgt een krachtbron met een totaal vermogen van 500 pk. Daarvan wordt ongeveer 200 geleverd door een brandstofcel. De overige 300 paarden kunnen worden geleverd door een batterijpakket. De brandstofcel levert voldoende vermogen om de Machina op de topsnelheid van 230 km/h te laten rijden.