Hydromotive organiseert miniwedstrijd

Hydromotive organiseert miniwedstrijd

29 juni 2020 0 Door Arjan de Putter

Door alle onzekerheden rondom wat op een veilige manier mogelijk is op 2 en 3 juli, is het nu pas zeker maar Team Hydromotive houdt een mini wedstrijd met het Eco-runner team van de technische universiteit Delft.

Op donderdag 2 juli en vrijdag 3 juli test Team Hydromotive samen met het Eco-runner team hun eco-auto’s tegen elkaar op het terrein van de Rijswijkse wielrenvereniging ‘De Spartaan’. Er wordt hier op dezelfde manier gereden als tijdens de Shell Eco-marathon. De teams rijden meerdere rondes met een gemiddelde snelheid van 30 km/h. Het team met het laagste waterstofverbruik wint de race!

Publiek is helaas niet toegestaan op de baan. De teams plaatsen daarom berichten op hun sociale media. Ook maken ze een aftermovie. 

Buiten deze wedstrijd heeft Team Hydromotive samen met Green Team Twente en het Eco-runner Team een alternatieve extra competitie bedacht. Op 28 en 29 juli testen zij hun voertuigen in een windtunnel van DNW en NLR op aerodynamica. Alle 3 de voertuigen zullen om de beurt geplaatst worden in de windtunnel en hier wordt getest welk voertuig de laagste luchtweerstand heeft.