HyGear tekent order voor productie en levering 130.000 kg waterstof

HyGear tekent order voor productie en levering 130.000 kg waterstof

28 mei 2021 0 Door Arjan de Putter

Xebec meldt dat op woensdag 26 mei 2021 een nieuwe waterstofleveringsovereenkomst is getekend waarmee ongeveer 33.000 waterstofauto’s in Nederland mee kunnen worden ondersteund.

HyGear, een 100% dochteronderneming van Xebec Adsorption, zei woensdag dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de productie en levering van 130.000 kg waterstof aan een waterstoftankstation in Nederland. De waterstof die HyGear voor deze overeenkomst levert, wordt over een periode van anderhalf jaar geproduceerd in de gedecentraliseerde waterstofproductiehub van het bedrijf in Arnhem.

Marinus van Driel, president van Xebec Europe: Dit is de tweede waterstofleveringsovereenkomst die we in Nederland hebben getekend voor tankstations. We zijn enthousiast over onze voortdurende tractie omdat de grootschalige vraag naar de brandstof online komt voor zware en lichte FCEVs zoals bussen en personenauto’s. Onze gedecentraliseerde waterstofproductiehubs bieden al aanbod aan lokale industriële markten en we zijn voorbereid op de toegenomen vraag vanuit de mobiliteitssector. Deze unieke aanpak van lokale productie en distributie zal goed passen in onze wereldwijde strategie van gedistribueerde en gedecentraliseerde gasopwekking, wat resulteert in aanzienlijk lagere kosten en emissies.”

HyGear ontwikkelt zich tot wereldwijde lokale leider in waterstoflevering
Op 18 februari 2021 tekende HyGear haar eerste waterstofbrandstofleveringscontract met Rijngas, een gasverkoop- en distributiebedrijf in Nederland, voor de levering van waterstof aan een tankstation in Amsterdam dat wordt geëxploiteerd door Orangegas. Dit waterstoftankstation is een van de eerste in Amsterdam en het zesde station van het land. Waterstof zal naar verwachting een belangrijke rol spelen in het beleidskader energietransitie van de Nederlandse overheid, met name in zware bedrijfsvoertuigen zoals vrachtwagens, bussen, tractoren en schepen.

Terwijl HyGear zijn eerste hub in Arnhem bezit en exploiteert, is er momenteel een tweede in aanbouw in West Bromwich, Verenigd Koninkrijk. Deze tweede hub markeert de geografische expansie van het bedrijf in Europa en zal worden geëxploiteerd door Buse Gases Ltd als een joint venture.