Hyundai bouwt brandstofcel fabriek in China

Hyundai bouwt brandstofcel fabriek in China

2 maart 2021 0 Door Arjan de Putter

Hyundai Motor Group bouwt een fabriek voor brandstofcellen in China. Het is voor Hyundai de eerste fabriek voor brandstofcellen buiten Korea.

Hyundai Motor Group heeft de productie- en verkoophub ‘HTWO Guangzhou’ genoemd. Dat is een verwijzing naar het speciale brandstofcelsysteemmerk. HTWO staat voor ‘H2’, het waterstofmolecuul, maar vertegenwoordigt ook ‘Hydrogen’ en ‘Humanity’, de belangrijkste pijlers van de brandstofcelactiviteiten van de Groep.

HTWO Guangzhou wordt gebouwd in het ontwikkelingsdistrict Guangzhou van de provincie Guangdong, China, met als doel het project in de tweede helft van 2022 te voltooien. Op het terrein van 207.000 vierkante meter worden faciliteiten gebouwd, waaronder een fabriek voor brandstofcellen en een innovatiecentrum.

Jaarlijks moeten er 6.500 eenheden gebouwd worden. Dat aantal moet geleidelijk aan uitgebouwd worden in overeenstemming met de Chinese marktomstandigheden.

In 2018 kondigde Hyundai Motor Group plannen aan om in 2030 een capaciteit van 700.000 waterstofcelaandrijflijnen per jaar te hebben. Om die doelstelling te realiseren werkt Hyundai wereldwijd samen in strategische partnerships in Korea, Europa, China en de VS.

Naast de Nexo biedt Hyundai ook de Xcient Fuel cell heavy duty truck aan en een waterstof elektrische bus. Ook zet Hyundai zich als lid van de Hydrogen Council in voor het bevorderen van de transitie naar schone energie.