Hyundai en Shell werken samen aan duurzame producten en diensten

Hyundai en Shell werken samen aan duurzame producten en diensten

13 april 2022 1 Door Wouter Doeven

Op 25 februari hebben Hyundai Motor Company en Shell een Memorandum of Understanding (MoU) getekend, waar de focus ligt op het verminderen van CO2-uitstaat van producten en services. Het aanbieden van waterstof aan de mobiliteitsmarkt is hier een onderdeel van.

“Door deze samenwerking zien we volop kansen voor de transformatie van onze activiteiten en hebben we veelbelovende synergieën geïdentificeerd die Hyundai en Shell helpen bij de overgang naar toekomstige mobiliteits- en schone energieoplossingen”, aldus Jaehoon Chang, President en CEO van Hyundai Motor Company. “Door onze gezamenlijke inspanningen zullen we gemeenschappelijke doelen proberen te bereiken, zoals koolstofneutraliteit.”

Door bij tal van innovatieve en duurzame energieoplossingen van Shell met hen samen te werken, versnelt Hyundai Motor zijn doelstelling om in 2045 de wereldwijde elektriciteitsproductie-installaties om te zetten naar 100 procent schone en hernieuwbare energie.

Hyundai gaat waterstofauto’s leveren, en Shell gaat een infrastructuur voor waterstof bieden. In oktober 2021 hadden de twee bedrijven al een deal gesloten voor 48 waterstoftankstations in Californië. Met deze deal wordt dat verder uitgebreid, om te voorzien in de toenemende vraag van brandstof voor voertuigen zoals de NEXO. De staat is een voorloper in de transitie: van alle waterstofauto’s in de Verenigde Staten rijdt meer dan de helft van de in Californië.