Hyundai N Vision 74 – Muscle Car

Hyundai N Vision 74 – Muscle Car

18 juli 2022 0 Door Arjan de Putter

Breken er nieuwe tijden aan voor de Muscle Car? Je zou het wel geloven als je de looks en de specificaties van de Hyundai N Vision 74 ziet.

Specificaties

De achteras wordt aangedreven met twee motoren die samen tot 500 kW vermogen en 900 Nm koppel kunnen leveren. Dat geweld wordt geleverd door een batterij van 62,4 kWh (die met 800V technologie kan worden opgeladen). Daarnaast is er een brandstofcel aan boord die netto 85 kW kan leveren en kan pieken tot 95 kW. Er is ruimte om 4,2 kg waterstof aan boord mee te nemen.

De topsnelheid is minimaal 250 km/h en het voertuig heeft een actieradius van meer dan 600 kilometer.

Als we naar deze specificaties kijken is het een BEV en een FCEV in één: de batterij zorgt voor de piekvermogens (meer dan 400 kW) en de brandstofcel voor het uithoudingsvermogen.

High Performance

Wat je niet aan de specificaties kunt aflezen is het rijplezier. Dat hangt weer samen met het weggedrag. Hyundai heeft de N Vision 74 bedoeld als een hommage aan de Pony Coupe uit 1974 die ontworpen was door Giorgetto Giugiaro.

Video: Zo zag de Hyundai Pony Coupe uit 1974 er uit.

En als je ons vraagt waar de N Vision 74 ons nog meer aan doet denken: dan denken we toch zeker ook een beetje aan de roemruchte Delorean. Hyundai noemt zelf ook de N 2025 als inspiratiebron.

Met zulke functionele esthetiek verkent N Vision 74 de balans tussen state-of-the-art-technologie en iconisch design.

persbericht Hyundai Motors

Eerlijk is eerlijk: als petrol heads zijn wij alleen maar blij dat we straks weer duurzaam pret kunnen hebben met zulke bolides!

Video: rijdende beelden van de Hyundai N Vision 74

Tegelijkertijd communiceerde Hyundai Motors over de RN22e, een perfomance model in het jasje van de IONIQ 6. Dit model moet het zonder brandstofcel doen en heeft een lager vermogen (430 kW maximaal dat via alle vier de wielen naar de weg wordt overgebracht).