Hyundai Staria – nog niet als FCEV

Hyundai Staria – nog niet als FCEV

13 april 2021 1 Door Arjan de Putter

Vandaag was de wereldwijde presentatie van de Hyundai STARIA, ze noemen het zelf een MPV. Wat ons betreft is het dan een flink uit de kluiten gewassen MPV (lengte 5,25 meter, wielbasis 3,27 meter en net geen 2 meter hoog), want hij biedt ruime van twee tot maar liefst elf personen. De stoelopstelling is overigens heel flexibel. Check onderstaande afbeeldingen. Hyundai zegt dat ze met de model mobiliteit transformeren naar Quality Time in Transit. Als we zien hoe het interieur er uit ziet, geloven we dat direct.

De STARIA wordt in de tweede helft van dit jaar geleverd met een 2,2 liter diesel of een 3,5 liter zescilinder benzinemotor. Later volgen eco-friendly aandrijflijnen, waaronder waterstof. Hyundai Motors Nederland laat weten dat de auto in Nederland nog niet op het programma staat.

En dat lijkt ons jammer: het concept is zonder meer futuristisch. Als je het ons vraagt zou de FCEV STARIA prima kunnen worden ingezet in het zakelijke personenvervoer, zoals taxi’s en pendelbussen. Met zoveel luxe achter in willen wij zo’n auto mét chauffeur…