HYVIA officieel partner BWT Alpine F1 Team

HYVIA officieel partner BWT Alpine F1 Team

20 juli 2022 0 Door Arjan de Putter

HYVIA heeft vlak voor de Formule Grand Prix in Frankrijk bekend gemaakt dat ze officieel partner zijn van het BWT Alpine F1 Team 2022. Dat betekent dat van 22 tot en met 24 juli de Alpine A522 zijn ronden rijdt met het logo van HYVIA. HYVIA is een joint venture tussen de Renault Group en Plug Power, die zich specifiek richt op waterstofmobiliteit.

De samenwerking

HYVIA ziet dit als een eerste stap naar een toekomstige samenwerking tussen HYVIA en het BWT Alpine F1 Team op het gebied van logistiek. HYVIA levert verschillende commerciële voertuigen op basis van de Renault Master H2-Tech (bestelwagen, chassis plus cabine en een stadsbus).

HYVIA is ook de officiële partner van de Formule 1 GP van Frankrijk, die op het circuit Paul Ricard wordt gereden. Bij dat circuit is ook een waterstoftankstation operationeel.

David Holderbach, CEO van HYVIA, neemt op 22 juli deel aan de conferentie “Fueling the future with hydrogen” en spreekt daar over de uitdagingen van waterstofmobiliteit en over de belangrijkste partijen die daarin actief zijn.

Op het Forum is de Renault Master H2-Tech, het tankstation en een prototype van een brandstofcel te bezichtigen.