Hyzon Motors levert 18 vrachtwagens aan Hylane

Hyzon Motors levert 18 vrachtwagens aan Hylane

2 mei 2022 0 Door Wouter Doeven

Hyzon Motors Inc. aangekondigd dat zij waterstofcel trucks gaan leveren aan Hylane GmbH, een dochteronderneming van DEVK Versicherung, een van de grootste autoverzekeraars van Duitsland. De levering naar verwachting eind 2022 beginnen.

Wagenpark eigenaren kunnen nu via een huurovereenkomst bij Hylane voertuigen van Hyzon bij hun activiteiten inzetten. Volgens het duurzame mobiliteitsmodel van Hylane zullen klanten alleen betalen voor de daadwerkelijk gereden kilometers: Hylane is namelijk van plan om de kosten voor onderhoud of uitvaltijd te dekken. Door deze pay-per-use-benadering verwacht Hylane het risico voor klanten te minimaliseren en de snelheid waarmee emissievrije voertuigen ICE-voertuigen vervangen te versnellen.

Duitsland haakt vlot in

Hylane heeft al huurcontracten voor de eerste voertuigen bevestigd en is in gesprek met verschillende transportbedrijven die geïnteresseerd zijn in de overgang naar emissievrije opties.  “De eerste klant is de wereldwijde logistieke dienstverlener DB Schenker,” vertelt Sara Schiffer, algemeen directeur van Hylane. Duitsland zal naar verwachting de komende jaren een van de belangrijkste markten voor emissievrije bedrijfswagen technologie worden. Deze positieve Duitse houding ten opzichte van de brandstofcel bleek eerder al uit een onderzoek onder Duitse consumenten.

Hyzon gaat voor waterstof

“Uit ervaringen uit het verleden hebben we er vertrouwen in dat als wagenparkeigenaren eenmaal ervaring hebben met onze voertuigen, ze gemotiveerd zullen zijn om hun overgang naar emissievrije voertuigen te bespoedigen,” zegt Craig Knight, CEO en medeoprichter van Hyzon. Hyzon is al langer bezig met investeringen in emissievrij rijden: in augustus 2021 kondigde het bedrijf aan afval om te gaan zetten in waterstof.