Hyzon Motors zet ‘vos’ in voor Efficiency Tour

Hyzon Motors zet ‘vos’ in voor Efficiency Tour

3 september 2021 0 Door Arjan de Putter

 

De deelnemers aan de Louwman Groningen Efficiency Tour krijgen een extra uitdaging: ze moeten niet alleen zorgen dat ze het parcours zo zuinig mogelijk én binnen de tijd afleggen, maar moeten ook vermijden dat ze ‘gevangen’ worden door de ‘vos’. HYZON-top man Carl Holthausen probeert met zijn Hesla ongemerkt deelnemers te vangen door ze op ‘de foto’ te zetten. Ben je door de vos gevangen, dan kost je dat punten. Weet je echter de ‘vos’ zelf te vangen, dan levert dat juist punten op.

Holthausen heeft ervaring met het spelletje: tijdens de eerste Duitse Waterstof Challenge vervulden ze deze rol met verve.

De Louwman Groningen Efficiency Tour start bij Louwman Groningen. Onderweg bezoeken de deelnemers het waterstoftankstation in aanbouw aan de Bornholmstraat in Groningen, Hyundai-dealer Groenewold-Dijkhuizen in Delfzijl, Hyzon Motors Europe in Winschoten en ze finishen bij Green Planet in Pesse. De deelnemers moeten in twee en een half uur deze route afleggen. Degene met de meeste punten en het laagste verbruik mag zich winnaar noemen.