Toyota versterkt alliantie met Caetano en Finlog

Toyota Caetano Portugal (TCAP) is op 17 december 2020 de directe aandeelhouder van twee Portugese bedrijven. De  alliantie met busproductie- en verkoopbedrijf CaetanoBus en Finlog, een financiële dienstverlener voor personenauto's, heeft tot doel de verspreiding van waterstofmobiliteit te versnellen.

Naarmate meer Europese landen en steden strategisch beleid aankondigen om het koolstofarm maken van mobiliteit te bevorderen, wordt verwacht dat bedrijfsvoertuigen, met name stadsbussen, snel zullen worden geëlektrificeerd. Daarom breidt Toyota Motor Europe (TME) zijn commerciële emissievrije mobiliteit verder uit door gebruik te maken van de al lang bestaande busactiviteiten van CaetanoBus.

Toyota levert de brandstofceltechnologie al aan CaetanoBus voor hun eerste waterstofbus met een actieradius van 400 km. 

Finlog daarentegen zal een volledig operationeel leaseprogramma ontwikkelen gericht op de bussector. Gebruikmakend van hun knowhow van full-service leasing van personenauto's, breiden ze hun portfolio van emissievrije mobiliteitsoplossingen in Europese steden uit.

Tags

(advertentie)

Reacties

admin

[…] Toyota heeft een koolstofarme samenleving als stip aan de horizon en stelt daarom haar waterstofbrandstofceltechnologie via partnerships ter beschikking aan verschillende Europese fabrikanten. Dat blijft niet beperkt tot personenauto’s (BMW), maar ook zware vrachtwagens, kleine bestelbussen, boten en bussen (bijvoorbeeld Caetano). […]

(advertentie)

Gerelateerde inhoud

(advertentie)
Ingediend door admin op