Ineos Grenadier als FCEV

Ineos Grenadier als FCEV

10 juni 2022 0 Door Arjan de Putter

INEOS is een gigant in de petrochemie. Sinds kort bouwen ze ook auto’s. Op basis van de good old Land Rover Defender is een nieuw model gebouwd, de INEOS Grenadier. De orderboeken zijn sinds kort open. Ineos heeft aangekondigd dat er ook een waterstof brandstof cel als aandrijflijn ontwikkeld wordt.

De eerste Grenadiers worden in het derde kwartaal van 2022 met een benzine of dieselmotor van BMW geleverd. Omdat ook voor off roaders zero emissie de toekomst is, werkt Ineos samen met AVL (automotive powertrain engineering) aan een prototype op waterstof. Deze moet eind 2022 op de weg rijden.

Geen concessies

INEOS geeft duidelijk aan dat er op het gebied van performance en capaciteit geen concessies worden gedaan. Van een Grenadier met een FCEV aandrijflijn mag je hetzelfde vermogen verwachten als voor de Grenadiers met verbrandingsmotoren.

Waterstof Infrastructuur

INEOS produceert wereldwijd al meer dan 400.000 ton koolstofarme waterstof per jaar. Wat nu nodig is, is een goede infrastructuur om wereldwijd waterstof te kunnen tanken. INEOS voert campagne om te zorgen dat die infrastructuur er komt. Met de INEOS Grenadier FCEV wil INEOS die campagne onderstrepen.