Isuzu, Hino en Toyota kondigen samenwerking aan

Isuzu, Hino en Toyota kondigen samenwerking aan

26 maart 2021 0 Door admin

Toyota Motors kondigde via een persbericht aan dat dat ze een samewerking met suzu Motors Limited (Isuzu), Hino Motors, Ltd (Hino) zijn overeengekomen voor transportvoertuigen. Isuzu en Hino maken gebruik van de Toyota CASE technolgie. Daarmee kunnen deze partijen versneld emissieloze voertuigen aanbieden.

De samenwerking omvat zowel zowel batterij elektrisch (BEV) als brandstofcel elektrisch (FCEV), autonoom rijden en elektronische platforms. Door samen te werken zijn de kosten per voertuig lager en wordt het eenvoudiger om een infrastructuur te implementeren, door bijvoorbeeld waterstoftrucks te introduceren.

Er wordt ook een gezamenlijke servicedesk opgezet. Met dat platform willen ze hun klanten verschillende logistieke oplossingen bieden.

Voor de promotie van deze samenwerking richten de drie bedrijven de Commercial Japan Partnership Technologies Corporation op.

Financiële samenwerking

Toyota krijgt een belang van 4,6% aandelen in Isuzu met een waarde van 42,8 miljard yen (€ 330 miljoen). Isuzu koopt voor eenzelfde bedrag aandelen van Toyota in.