Jaguar Land Rover zet in op waterstof

Jaguar Land Rover zet in op waterstof

25 februari 2021 1 Door Arjan de Putter

Daarvoor wil JLR dat het merk Jaguar vanaf 2025 een volledig elektrisch luxemerk is. Land Rover neemt de komende vijf jaar  daarvoor zes volledig elektrische varianten in het aanbod op. De eerste elektrische Land Rover moet in 2024 te koop zijn.

JLR verwacht dat in 2030 alle verkochte Jaguars volledig elektrisch zijn en dat voor 60% van de Land Rovers opgaat. In 2039 moet het hele bedrijf en haar aanleverketen CO2 neutraal zijn.

Om volledig elektrische modellen te kunnen leveren ontwikkelt JLR  aandrijflijnen met een waterstofbrandstofcel. De eerste prototypes met brandstofcel aandrijving binnen maanden op de Britse wegen getest.

Volgens Thierry Bolloré, CEO van Jaguar Land Rover, blijven de merken uniek in de autowereld: “Ontwerpers van ongeëvenaarde modellen, een ongeëvenaard begrip van de toekomstige luxebehoeften van zijn klanten, emotioneel rijke merkwaarde, een geest van Britsheid en ongeëvenaarde toegang tot toonaangevende wereldspelers in technologie en duurzaamheid binnen de bredere Tata Group.”

Het is de taak van het programma ‘Reimagine’ om de merken te elektrificeren. Jaarlijks is 2,5 miljard Engelse ponden beschibaar voor investeringen in technologie en ontwikkelingen in internetdiensten. Deze moeten zorgen voor een goede merkbeleving door de klanten.

Om deze toekomstvisie te realiseren werkt JLR nauw samen met de Tata Group. Jaguar Landrover is volledig in handen van Tata Motors sinds 2008.