Lexus ROV: De buggy op waterstof

Lexus ROV: De buggy op waterstof

7 december 2021 0 Door Wouter Doeven

Lexus heeft net het ROV Concept (Recreational Off-highway Vehicle) onthult, een buggy die op waterstof rijdt. Na een eerste voorproefje dat enkele weken geleden laten zien werd, onthult Lexus een verbazingwekkend voertuig voor twee personen: de ROV Concept buggy op waterstof.

Deze concept-terreinwagen, die bijna doet denken aan een levensgrote speelgoedauto voor volwassenen, is 3.12 meter lang, 1.72 meter breed en 1.8 meter hoog. Hij is uitgerust met een ontzettend veerkrachtige, brons geschilderde carrosserie, heeft een opvallende wielophanging en robuuste banden die aangepast zijn aan modderige wegen. Zijn spatborden aan de voorkant zijn ook ontworpen om de passagiers op een effectieve manier te beschermen tegen zand, stenen en modder.

Een eersteklas buggy met waterstofmotor

Aangezien Lexus een luxe merk is, profiteert de nieuwe buggy van een ontwerp en afwerking van hoge kwaliteit. Zijn stuur is bekleed met leer, het handvat van de versnellingspook is bewerkt en elke zitplaats is voorzien van schokdempers. Alles in dit voertuig straalt weerbaarheid uit, maar ook comfort, dynamiek en gevoel voor detail. Het besturen van het voertuig gaat ook met een gevoel van gemak en levendigheid.

Op technisch gebied volgt Lexus de laatste aankondigen van de groep. Als hij aangedreven wordt door waterstof, neemt de ROV de architectuur van de Toyota Corolla Sports H2 of de hele recente Yaris GR op waterstof. Het voertuig krijgt geen brandstofcel, maar een motorinhoud van een liter. Deze motor werkt vergelijkbaar als een traditionele verbrandingsmotor, behalve dat hij gevoed wordt met waterstof dat afkomstig is uit een hogedruk reservoir.

 

Bron: https://www.h2-mobile.fr/actus/lexus-rov-buggy-hydrogene-detail/