Mazda sluit zich aan bij eFuel Alliance

Mazda sluit zich aan bij eFuel Alliance

5 februari 2021 0 Door Arjan de Putter

Mazda kondigde vandaag aan dat het de eerste autofabrikant is die zich aansluit bij de eFuel Alliance.

Deze alliantie brengt organisaties en geïnteresseerde partijen bij elkaar die CO2 neutrale e-fuels en waterstof willen ontwikkelen en promoten. Op die manier moet een realistische en daadwerkelijke bijdrage worden geleverd aan het verminderen van emissies in de transportsector.

Mazda is altijd voorstander geweest van een aanpak met meerdere oplossingen, waarbij verschillende technologieën worden gecombineerd. Mazda heeft inmiddels ook een eerste volledig elektrisch model, de MX-30. Voorlopig blijft Mazda nog voertuigen met een brandstofmotor aanbieden.

Wojciech Halarewicz, Vice President Communications & Public Affairs bij Mazda Motor Europe GmbH, zei dat hij de eerste fabrikant was die zich bij de Alliantie voegde:

“Wij zijn van mening dat CO2-neutrale e-brandstoffen en waterstof met de nodige investeringen een geloofwaardige en reële bijdrage zullen leveren aan emissiereductie – niet alleen voor nieuw geregistreerde auto’s, maar ook voor het huidige wagenpark. Dit zou een tweede en snellere weg openen om klimaatneutraliteit in het vervoer te bereiken, hand in hand met voortdurende elektrificatie. Aangezien de EU later dit jaar haar regelgeving inzake CO2-normen voor auto’s en bestelwagens zal herzien, is dit de kans om ervoor te zorgen dat de nieuwe wetgeving zowel elektrische voertuigen als voertuigen die op CO2-neutrale brandstoffen rijden in staat stelt bij te dragen aan de inspanningen van autofabrikanten om hun uitstoot te verminderen. “

Met name de opmerking dat Mazda mogelijkheden ziet om de emissies van het huidige wagenpark te reduceren is interessant. Hoe die aanpak er uit ziet is vooralsnog speculeren. Op de redactie van H2rijders.nl zien we de ontwikkelingen naar vloeibare waterstof, waterstofpasta’s en ook waterstof opgeslagen in olie