Michelin stapt in ontwikkeling waterstoftechnologie

Michelin stapt in ontwikkeling waterstoftechnologie

12 maart 2019 0 Door Edo Smit

Bandenfabrikant Michelin en auto-onderdelenleverancier Faurecia gooien het roer om en steken 140 miljoen euro in de ontwikkeling van mobiliteit op waterstof. Beide partijen hebben aandeel van 50 procent genomen in het bedrijf genaamd Symbio. Het nieuw opgerichte bedrijf Symbio gaat op grote schaal waterstof-brandstofcellen ontwikkelen en produceren voor bussen, vrachtwagens en auto’s.

Beide bedrijven leggen alle kennis op tafel die ze al op dit gebied hebben. Het doet is uiteindelijk om wereldwijd marktleider te worden voor 2030. ‘’Faurecia en Michelin zijn overtuigd van het belang van waterstoftechnologie in de toekomstige wereld van zero-emissie mobiliteit en van de noodzaak om een sterke Franse en Europese waterstof-industrie sector te creëren.’’

Volgens de twee Franse bedrijven is de ontwikkeling van waterstof-technologie aanvullend op batterijtechnologie. Het partnerschap opent de weg naar een nieuwe vorm van duurzame mobiliteit. Bovendien krijgt het bedrijf Symbio de zegen van de Franse staat, gezien het feit dat de Franse staatssecretaris voor economische zaken aanwezig was bij de ondertekening van de overeenkomst tussen beide partijen.