Nederlandse prijs Toyota Mirai bekend

Nederlandse prijs Toyota Mirai bekend

13 november 2020 0 Door Arjan de Putter

Halsreikend wordt er door veel geïnteresseerden naar de nieuwe Toyota Mirai uitgekeken. Het ontwerp valt bij velen in de smaak. Toyota lijkt een nieuwe weg te hebben ingeslagen naar auto’s met een lagere zit, achterwielaandrijving (jawel!) en heel veel beleving. Inmiddels is de Nederlandse prijs ook bekend: leverbaar vanaf € 65.995.

Scherpe prijs

Deze prijs, die meer 15.000 lager is dan het vorige model Mirai, kruipt zo richting die van de Duitse concurrentie. Op benzine en diesel wel te verstaan.

Met het Nederlandse fiscale regime betekent dat de fiscale bijtelling onder die van een lager geprijsde BEV uit komt:

Auto

Catalogusprijs

Soort

Bijtelling

Polestar 2

59800

BEV

8656

Toyota Mirai

65000

FCEV

7800

Audi A6 35 TDI

43000

ICE

9460

Dan wat feiten:

  • actieradius gegroeid naar 650 km WLTP
  • tankservice standaard op de Toyota Launch edition

Nieuw sterk en lichtgewicht voertuigplatform

De nieuwe Mirai staat op een ingekort onderstel van het Lexus LS platform. De lijnvoering doet al vermoeden dat het zwaartepunt laag ligt. In combinatie met achterwielaandrijving moet dat leiden tot een auto die heel veel rijplezier biedt. De auto is ook duidelijk langer, wat ten goede komt aan meer interieurruimte.

Unieke tankservice

De tankinfrastructuur is in Nederland volop in ontwikkeling. In deze transitieperiode gaat Toyota de berijder ontzorgen op diverse manieren. Zo introduceert Toyota voor de nieuwe Toyota Mirai een tankservice. De Mirai wordt thuis of op kantoor opgehaald, afgetankt en weer teruggebracht. De tankservice wordt standaard op de Toyota Mirai Launch Edition en geldt voor berijders in een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation.

 

Toyota gaat 30.000 exemplaren van deze Mirai per jaar bouwen. Wij zijn benieuwd hoeveel we ervan op Neerlands wegen zullen zien rijden. Eind maart 2021 staan de auto’s bij de dealers.