Nikola, IVECO en OGE leggen een waterstofinfrastructuur aan in Europa

Nikola, IVECO en OGE leggen een waterstofinfrastructuur aan in Europa

19 april 2021 0 Door Arjan de Putter

Nikola, IVECO en OGE kondigden op 14 april aan dat ze een letter of intent hebben ondertekend om samen te werken om een infrastructuur voor vervoer van waterstof via een netwerk van gasleidingen. Die gasleidingen moeten de afstand tussen de plek waar waterstof wordt gemaakt en de waterstoftankstations overbruggen. Er wordt nu onderzoekt op welke manier die samenwerking het best kan worden uitgewerkt.

OGE is de eigenaar van een 12.000 kilometer lang aardgaspijpleidingnetwerk in Duitsland. IVECO en Nikola zijn beide truckfabrikanten.

Nikola spant zich in om de distributie van waterstof te bevorderen. Pablo Koziner, President of Energy and Commercial van Nikola, zegt “Wij geloven dat deze samenwerking een zeer aantrekkelijke langetermijnoplossing voor de brandstofdistributie biedt“. Hij verwacht dat dit de marktacceptatie van waterstoftechnologie verhoogt.

Gerrit Marx, CEO van IVECO, zegt dat het ecosysteem van transport verandert en “de huidige bedrijfsmodellen in de waardeketen zullen veranderen met de introductie van zware vrachtwagens op waterstof en batterijen. Onze samenwerking is een geweldige eerste stap in het opstarten van een groeiend platform van partnerships om dit in Europa waar te maken. Daarvoor is ondernemend en niet-lineair denken nodig over de fossiele industriële structuren heen.”

“OGE zet zich in voor het opzetten van een pijpleidinginfrastructuur om waterstof te vervoeren,” zegt  Dr. Thomas Hüwener, CTO van OGE, “we zijn er trots op een essentiële rol te spelen bij het mogelijk maken van tankstations via ons netwerk en bij het streven naar een CO2 neutrale economie.

Nikola ontwikkelde de Nikola Tre samen met IVECO. 

Lees ook: