Nu sneller waterstof tanken in Zaventum

Nu sneller waterstof tanken in Zaventum

20 augustus 2020 0 Door Edo Smit

Air Liquide heeft het waterstoftankstation in Zaventem, België gerenoveerd. Deze is nu voorzien van nieuwe vulpistolen om aan de wens van de klant te voldoen, maar óók zodat een waterstofauto nu gevuld kan worden volgens de laatste regelgeving. 

Zo is er onder andere een infrarood communicatiesysteem ingebouwd, waarmee het tankstation zelf kan bepalen welk voertuig er bij de pomp staat. Daar bedoelen we mee, dat het systeem de druk en temperatuur in de tank bekijkt en zichzelf daarop afstemt. 

Diederick Luijten, Vice-President Hydrogen Energy NWE & GOS-landen van Air Liquide, legt uit dat “de koelcapaciteit van het tankstation ook veranderd is”. 

Het doel hierbij is, om het vulproces te versnellen met gecontroleerde gekoelde waterstof. Daarnaast heeft deze techniek als voordeel dat er minder elektriciteit gebruikt wordt, wat ook weer beter is voor het milieu. Aldus Diederick Luijten. 

Als onderdeel van het Europese E-HRS-AS (European Hydrogen Refueling Station Availability System) wordt het waterstoftankstation verder geupgrade om de online zichtbaarheid van waterstofstations te verbeteren. 

Een handig overzicht van alle waterstoftankstations in Nederland en Europa is HIER te vinden. 

Luijten besluit met: “Waterstof vindt stilaan een plaats als energiebron voor het wegverkeer. Daarom willen we dat ons tankstation veilig en betrouwbaar werkt en de best mogelijke gebruikerservaring biedt ”.