Olymp – een goddelijk merk?

Olymp – een goddelijk merk?

17 mei 2022 0 Door Arjan de Putter

Autoweek meldt dat er een nieuw merk in aantocht is dat een serie elektrische modellen wil aanbieden. Het merk heet Olymp en de modellen hebben namen uit de Griekse mythologie: Ares (een SUV), de Athena (een middelgrote sedan) en de Apollo (een luxe sedan). Daarnaast ook nog een stadsauto, de Selene. Ook zou er nog een pick up in de pijplijn zitten.

Opvallend genoeg levert een on line speurtocht naar het merk, behalve het artikel bij Autoweek, geen resultaten op. Het merk zou volgens Autoweek inzetten op zowel batterij- als waterstofelektrisch. Er worden summiere specificaties genoemd, waar nog weinig uit valt af te leiden.

Autoweek meldt wel dat géén van bovengenoemde goden als eerste op het toneel verschijnt. Dat wordt de een bedrijfsvoertuig met de toepasselijke naam Hermes. Dat is de god van handel en verkeer.

Hoewel het merk Olymp duidelijk Griekse roots heeft, heeft volgens Autoweek ook wortels in Wenen, München en Athene. De keuze voor een merk met een volledig elektrisch onderstel waarbij de klant kan kiezen voor de aandrijflijn van zijn keuze is analoog aan hoe de automotive jarenlang georganiseerd was: je ontwerpt een aantal platforms, varieert met de koets en de branding en biedt ze aan met benzine of dieselaandrijving.

We blijven dit merk volgen en houden je op de hoogte.