Onderzoek tanken in Europa

Onderzoek tanken in Europa

16 december 2022 Uit Door Arjan de Putter

Sinds 2017 heb ik ervaring met het internationaal tanken van waterstof. Daar zag ik al snel heel veel ruimte voor verbetering. En die zie ik nog steeds. Als je door meerdere landen rijdt, heb je meerdere betaalsystemen nodig. Rij je zakelijk, dan vergt het extra administratiewerkzaamheden om overzicht te houden. En dan mag je nog de BTW proberen terug te vragen in verschillende landen. De enige die daar blij mee is, is je accountant.

Grootste uitdaging

Met de komst van heel veel waterstoftrucks zie ik een andere uitdaging: hoewel het aantal waterstoftankstations toeneemt, komt er zeker in de beginfase extra druk op de reeds operationele tankstations te staan. Ben je met een vrachtwagen onderweg, dan is het niet fijn om als nummer drie of vier in een wachtrij aan te moeten sluiten.

Vermijd de wachtrij

Daarom onderzoekt hij samen met een fintech expert de haalbaarheid van een reserveringssysteem om internationaal waterstof te kunnen tanken.

Graag wil ik de mening van leveranciers van voertuigen, transporteurs en exploitanten van tankstations willen weten. Je kunt ons helpen door onderstaande vragen te beantwoorden (kost je 1 minuut).