PIN21 in 2023 in serieproductie

PIN21 in 2023 in serieproductie

6 juni 2022 0 Door Arjan de Putter

Paul Nutzfahrzeuge presenteerde een 24-tons truck met een waterstofbrandstofcel aandrijflijn. In de herfst van 2022 worden de eerste 25 aan klanten geleverd. In 2023 gaat deze truck in serieproductie.

Over de PIN21

Deze middelzware truck kan een totaalgewicht van 24 ton vervoeren en heeft een actieradius van 500 kilometer. Het is ontwikkeld door Paul Nutzfahrzeuge. PIN21 staat voor ‘Paul Innovation Network im 21. Jahrhundert’.

Next Mobility Accelerator Consortium

Het Next Mobility Accelerator Consortium, waartoe de Paul Group, MaierKorduletsch en Shell behoren, brengt PH2P® als holistisch concept in de praktijk. De groep wil een regionale, schaalbare waardeketen creëren van groene waterstofproductie tot de productie van waterstofvoertuigen – zowel voor H2-vrachtwagens in de middelzware en zware klassen als voor H2-bussen. Het innovatieve voertuig werd voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op het ITS World Congress in oktober 2021.

In combinatie met een brandstofcel is waterstof een veelbelovende aanpak om de uitstoot van CO2 en fijnstof in de transportsector te verminderen. Wij zien het als de energiedrager van de toekomst in het vrachtverkeer

Berhard Wasner – algemeen directeur Paul Group